Gavor sice vystudoval střední stavební, ale začal pracovat v úplně jiném oboru, v La Formaggeria Gran Moravia. "Tam jsem dostal na starost výrobu točené zmrzliny, kterou jsme v prodejně nabízeli zákazníkům na doma hluboce zamrazenou v kelímcích. Tehdy jsem si říkal, že to nemůže být zas tak složité, a pokusil se o první výrobu zmrzliny v domácích podmínkách a začala téměř dvouletá šňůra experimentů formou pokus omyl," vzpomíná.
Nadšení a radost z výroby mu vydržely, a tak se rozhodl v roce 2017 vyrazit na první zmrzlinový kurz v Bologni. "Po kurzu jsem výrobě definitivně propadl, pochopil skládání receptů a cesta k vlastní zmrzlinárně byla jasná," říká.
Loni otevřený podnik v ulici Minoritská, který patří podle ohlasů místních i hodnocení na internetu mezi nejvyhlášenější zmrzlinárny v Brně, nechal zrekonstruovat od architektky Barbory Kudelové ze studia HRA (Holky rády architekturu). "Prostor tvoří klenba a je poměrně malý. O to větší výzvou bylo přehledně umístit všechny provozy. Zadáním bylo vytvořit provozovnu, která obsahuje malé zázemí (přípravnu) a výdejní místo s mrazicími boxy," vysvětluje architektka.
Podívejte se v galerii, jak se s rekonstrukcí popasovala.