Nikomu nevěř. Zakaž si soucit. První trailer představuje Fincherův film o zabijákovi

Kultura Kultura
29. 8. 2023 17:31
Osamělý nájemný vrah hraný Michaelem Fassbenderem bojuje proti svým nadřízeným i sám proti sobě v novém filmu režiséra Davida Finchera nazvaném Zabiják. V úterý večer z něj videotéka Netflix zveřejnila první teaser trailer. Snímek bude mít premiéru tuto neděli v hlavní soutěži benátského festivalu, diváci jej na placené platformě uvidí 10. listopadu.
Film Zabiják bude na Netflixu k vidění od 10. listopadu. | Video: Netflix

Podle serveru Deadline.com tento psychologický thriller vznikl volnou adaptací stejnojmenného komiksu francouzského spisovatele Alexise Nolenta známého pod přezdívkou Matz a kreslíře Luca Jacamona. První sešit vyšel roku 1998.

Bližší podrobnosti o příběhu filmu nejsou známy. Dle časopisu Theverge.com se má točit okolo sociopata, jenž roky vraždil jako na běžícím páse a nikdy za sebou nezanechal stopu - až do chvíle, kdy se mu to dařit přestalo. Teď na své poslední misi cestuje po světě a musí se zároveň ptát sám sebe, zda neztrácí kontakt s realitou.

"Drž se plánu. Nikomu nevěř. Zakaž si soucit. Předvídej. Neimprovizuj. Nikomu nedej výhodu. Bojuj, jen když jsi za to placený," opakuje v prvním traileru hrdina hraný Fassbenderem, přesvědčený, že "soucit je slabina a slabí jsou zranitelní".

Jedenašedesátiletý režisér David Fincher proslul snímky Sedm, Klub rváčů, Zodiac nebo Zmizelá. Třikrát byl nominován na Oscara za režii, konkrétně s dramaty Podivuhodný případ Benjamina Buttona, Sociální síť a naposledy s Mankem z roku 2020, což byl dosud jeho poslední celovečerní projekt. Už ten Fincher natočil pro Netflix. Kromě toho se podílel na dvou řadách populární televizní série Mindhunter.

Kromě Michaela Fassbendera známého z filmů 12 let v řetězech nebo Steve Jobs v novince účinkují Tilda Swintonová, Charles Parnell, Sophie Charlotte či Arliss Howard. Hudbu složili Trent Reznor a Atticus Ross.

Projekt sahá až do roku 2007, kdy práva na adaptaci komiksu získalo studio Paramount a angažovalo Davida Finchera. Vyrobit film však trvalo 16 let.

 

Právě se děje

Další zprávy