HBO oživilo seriál Temný případ. Nová řada s Jodie Foster se odehrává na Aljašce

Kultura Kultura
28. 9. 2023 11:05
Dvojnásobná držitelka Oscara Jodie Foster a bývalá profesionální boxerka Kali Reis ztvární vyšetřovatelky ve čtvrté řadě krimi seriálu Temný případ s podtitulem Night Country. HBO ji uvede 14. ledna, z šestidílné série ve středu večer zveřejnila trailer.
Čtvrtou řadu Temného případu začne HBO vysílat 14. ledna. | Video: HBO

Vyšetřování se bude točit okolo osmi mužů, kteří za záhadných okolností zmizeli z výzkumné stanice na Aljašce. "Máme pět těl zamrzlých v obří kostce ledu a žádné vysvětlení," kroutí hlavou hrdinky v traileru.

Podle anotace se detektivky Liz a Evangeline budou muset "postavit čelem temnotě, kterou nosí samy v sobě, a ponořit se hluboko do zastřených pravd pohřbených pod věčným ledem". Příběh se odehrává za dlouhých zimních nocí, kdy takřka nevysvitne slunce, a ve vedlejší rovině tematizuje rozporuplný vztah mezi protagonistkami. "Nechápu, co spolu tyhle dvě dělají. Myslel jsem, že se nenávidí," říká na jejich adresu v traileru policista na zimním stadionu.

Seriál Temný případ vymyslel americký scenárista Nic Pizzolatto, jenž stál za třemi řadami z let 2014, 2015 a 2019. V nich k sobě kvůli vyšetřování zločinů museli najít společnou cestu nejprve Matthew McConaughey a Woody Harrelson, ve druhé řadě Colin Farrell s herečkou Rachel McAdams, v té poslední měl hlavní roli Mahershala Ali.

Zatímco první sérii diváci i recenzenti přijali nadšeně, zejména ta druhá se dočkala kritičtější odezvy. Také v reakci na to Nic Pizzolatto nakonec ustoupil do role výkonného producenta a coby tvůrkyně nové řady jej nahradili Mexičanka Issa López s Barrym Jenkinsem, režisérem oscarového filmu Moonlight.

Nová řada Temného případu měla mít původně premiéru letos, televize ji ale odložila na 14. ledna 2024 kvůli pokračující stávce hollywoodských herců, napsal server Deadline.com. Web Screenrant.com si všímá, že v novém traileru se vícekrát objevuje symbol Carcosy, se kterým v podobě ruin jakéhosi dávného zničeného města pracovala závěrečná epizoda první řady.

 

Právě se děje

Další zprávy