Nejočekávanější filmy podzimu 2023: Mašínové, Napoleon či vraždy indiánů

Kultura Kultura
25. 9. 2023 6:45
Po létě, kterému dominovaly filmy Barbie a Oppenheimer, kina čeká neobvyklý podzim. Kvůli stávce hollywoodských scenáristů a herců bylo odložené velkorozpočtové sci-fi Duna: Část druhá. A po zdržení cen Emmy nelze vyloučit, že se zpozdí také předávání Oscarů. Přesto na podzim bude na co chodit do biografů. Nejen časopisy Rolling Stone a Variety.com vydaly seznam nejočekávanějších filmů sezony.
Benedict Cumberbatch a Ralph Fiennes ve filmu Podivuhodný příběh Henryho Sugara.
Benedict Cumberbatch a Ralph Fiennes ve filmu Podivuhodný příběh Henryho Sugara. | Foto: Netflix

Podivuhodný příběh Henryho Sugara

Režie: Wes Anderson, premiéra 27. září na Netflixu

Sice krátkometrážní, zato hned čtyři filmy natočil pro videotéku Netflix oceňovaný americký režisér Wes Anderson.

Před 14 lety slavil celosvětový úspěch s animovanou verzí Fantastického pana Lišáka podle dětské knihy Roalda Dahla. Nyní zpracoval další čtyři povídky populárního britského autora v čele s Podivuhodným příběhem Henryho Sugara. Netflix jej zveřejní ve středu 27. září, přičemž 28., 29. a 30. září budou následovat tituly Jed, Krysař a Labuť.

Podivuhodný příběh Henryho Sugara vypráví o bohatém podnikateli, který se rozhodne získat výjimečnou schopnost, aby mohl podvádět při hazardních hrách. Film trvá zhruba 40 minut a účinkují v něm Benedict Cumberbatch, Dev Patel, Ben Kingsley nebo Ralph Fiennes, jenž hraje samotného spisovatele.

"V nějakém ohledu je to skoro jako divadelní inscenace, kterou jsme natočili," naznačil Anderson, když novinku začátkem měsíce představil na benátském festivalu.

 

Právě se děje

Další zprávy