40 nejočekávanějších filmů roku 2024: Gladiátor 2, nový Pán prstenů či druhý Joker

Kultura Kultura
Aktualizováno 6. 1. 2024 18:12
Po roce poznamenaném stávkou scenáristů i herců vsadí Hollywood na jistotu. Nejen server Variety.com v těchto dnech zveřejnil seznam nejočekávanějších filmů roku 2024. Do kin přijdou pokračování sci-fi Duna, historického Gladiátora či komiksového Jokera, další příběhy ze světa Pána prstenů, Vetřelce a Šíleného Maxe nebo v případě českých biografů novinky režisérů Jiřího Mádla a Ivana Zachariáše.
Robert Pattinson ve filmu Mickey 17.
Robert Pattinson ve filmu Mickey 17. | Foto: Warner Bros. Pictures

Mickey 17

Režie: Pon Džun-ho, česká premiéra 28. března

Jihokorejský režisér Pon Džun-ho, v anglické transkripci Bong Joon-ho, naposledy oslnil oscarovým filmem Parazit. V jeho očekávané novince účinkují celebrity Robert Pattinson, Mark Ruffalo či herečka Toni Collette. Film vznikl podle vloni také česky vydaného románu Edwarda Ashtona nazvaného Mickey7 o postradatelném členovi lidské výpravy vyslané kolonizovat ledový svět.

Kdykoliv je nějaká mise příliš nebezpečná, pošlou Mickeyho. Když zemře, vyrobí se nové tělo, do jehož paměti se nahraje většina Mickeyho starých vzpomínek. Po šesti zmrtvýchvstáních už Mickey7 dobře ví, jak to chodí. Jednou se ale ztratí - a než se vrátí na základnu, už je ve službě Mickey8. Souběžná existence duplicitních lidských bytostí je zakázaná, a tak musí Mickey7 svého dvojníka před zbytkem kolonie tajit.

 

Právě se děje

Další zprávy