Johnny Depp bude hrát satana. Znovu ho obsadil režisér Strachu a hnusu v Las Vegas

Kultura Kultura
8. 6. 2024 10:58
Známý americký režisér Terry Gilliam do svého příštího snímku obsadí hollywoodské hvězdy Jeffa Bridgese a Johnnyho Deppa. Ten první ztvární boha, ten druhý satana, oznámil filmař v rozhovoru s francouzským časopisem Premiere. Novinka se má jmenovat The Carnival at the End of Days, v překladu Karneval na konci světa.
Johnny Depp vloni na festivalu v Cannes představil film Jeanne du Barry – Králova milenka, kde ztvárnil krále Ludvíka XV.
Johnny Depp vloni na festivalu v Cannes představil film Jeanne du Barry – Králova milenka, kde ztvárnil krále Ludvíka XV. | Foto: Reuters

Třiaosmdesátiletý Gilliam proslul jako jediný americký člen britské komediální skupiny Monty Python. Později režíroval sci-fi Brazil a 12 opic či naposledy v roce 2018 film Muž, který zabil Dona Quijota. Nyní po šestileté pauze oznámil další projekt. "Bůh se rozhodne vyhladit lidstvo a jediný, kdo ho chce zachránit, je satan. A toho satana hraje Johnny Depp," nastínil Gilliam už koncem loňského roku na festivalu Red Sea Film.

Tehdy podle serveru Variety.com pouze vyslovil přání a doufal, že Deppa přemluví. Nyní už je podle britského deníku Guardian režisér se známým hercem domluvený. Znají se dlouho, Depp v roce 1998 ztvárnil hlavní roli v Gilliamově filmu Strach a hnus v Las Vegas, znovu se objevil v novém tisíciletí v jeho fantasy Imaginárium Dr. Parnasse. Účinkovat měl také v Donu Quijotovi, ten však vznikal s obtížemi v průběhu dvou desítek let a Quijota nakonec zpodobnil Adam Driver.

Terry Gilliam na svém příštím filmu spolupracuje s mladým divadelním a hudebníkem Christopherem Brettem Baileym a vyzdvihuje jeho nízký věk. "Čím jste starší, tím méně totiž rozumíte světu," vysvětluje režisér.

Ve snímku se bůh rozhodne vyhladit lidstvo kvůli tomu, jak se na Zemi chová. "Posledním, kdo se snaží lidi zachránit, je satan, protože bez lidí by neměl co dělat, je nesmrtelný a samozřejmě žít navěky a nemít co dělat by bylo strašné. Takže se dá dohromady s partou mladých lidí a snaží se přesvědčit boha, že tihle mladí jsou nový Adam s Evou. To ale neznamená, že bůh zbytek lidstva opravdu nevyhladí. Je to komedie," popsal Gilliam na festivalu.

V aktuálním vydání francouzského časopisu Premiere upřesňuje, že bůh nebude mít takovou podobu, jakou by divák očekával.

"V mém filmu je bůh příroda. Ale taková příroda, která k vám dokáže mluvit. Budu to muset zanimovat, protože v té scéně s bohem vystupuje asi patnáct zvířat a musí vypadat realisticky. Takže se pěkně plácnu přes kapsu," žertuje filmař.

Do snímku dále obsadil Adama Drivera a Jasona Momou. "Ještě nevíme, kdy a kde přesně začneme natáčet. Zatím to vypadá na příští leden," řekl magazínu Gilliam. S oscarovým představitelem boha Jeffem Bridgesem už roku 1991 vytvořil Krále rybáře, v novém tisíciletí pak znovu spolupracovali na fantasy dramatu Krajina přílivu.

Čtyřiasedmdesátiletý Bridges poslední roky bojoval s rakovinou, podle vyjádření z minulého měsíce je ale momentálně zdravý.

Šedesátiletému Johnnymu Deppovi by angažmá v novém filmu Terryho Gilliama mohlo pomoct zpět na výsluní v USA, myslí si Guardian. Herec v Hollywoodu pozbyl postavení po soudu s exmanželkou Amber Heard, která jej obvinila z domácího násilí. Depp popřel, že by ji bil.

Soud původně nařídil, aby mu exmanželka zaplatila odškodné, nakonec oba uzavřeli dohodu o ukončení odvolacího řízení. Depp kvůli sporu přišel o lukrativní roli v rodinné sérii Fantastická zvířata podle knih J. K. Rowlingové a zastavily se přípravy dalšího dílu Pirátů z Karibiku.

V posledním roce se Depp objevil pouze ve francouzském dobovém filmu Jeanne du Barry - Králova milenka, kde ztvárnil krále Ludvíka XV. Velkolepě jej uvedl na festivalu v Cannes. "Jakkoli jde o film plný výjevů, které by se daly rovnou rámovat, daří se mu z těch rámů nečekaně vyklouzávat," napsalo o něm Aktuálně.cz. V Americe ale Depp od svého soudu srovnatelnou slávu nezažil.

Video: Ztvárnil Novotného. Jsou novináři, kterých se bojím. Bulvár vás i zničí, říká Rajmont (21. 5. 2024)

"Bulvár není nic moc jiného než sociální sítě. Člověka to může začít válcovat, vyčerpat nebo tak otrávit, až zničit," řekl v pořadu Spotlight herec Filip Rajmon | Video: Tým Spotlight
 

Právě se děje

Další zprávy