Na webu je neznámý duet Michaela Jacksona s Kravitzem

Kultura Kultura, Red Kul
6. 1. 2010 10:30
Zpěvák: Moje kopie je od nahrání zamčená v sejfu
Zpěvák Michael Jackson
Zpěvák Michael Jackson | Foto: Reuters

Los Angeles - Na internetu se objevila nikdy nevydaná píseň Michaela Jacksona Another Day, kterou nahrál spolu s Lennym Kravitzem.

Nejprve se na web dostala asi devadesátisekundová ukázka. Společnost Sony se snažila, aby byla z internetu stažena, ale v úterý se naopak objevila celá verze písně Another Day.

Kravitz ní informoval krátce po Jacksonově smrti: loni v červnu řekl, že nahrávka bylo jeho nejkouzelnější zkušeností, jakou kdy zažil ve studiu. Nyní dal ale jasně najevo, že nemá nic společného s tím, že klip se náhle objevil na internetu. Potvrdil nicméně, že ukázka je pravá.

Foto: Aktuálně.cz
Čtěte také: Smrt nejlepší reklamou. Jackson zachránil prodeje hudby
Recenze: This Is It. Nastavovaná pocta Jacksonovi
Jackson míří za titulem Král filmového plátna
Nový posmrtný singl si Jackson "vypůjčil"
Rozlučka s Jacksonem se ruší
Příbuzní pohřbili Jacksona
Datum pohřbu se znovu posouvá
Jackson naposled zatančí v dokonalé kvalitě
Jacksonovy desky vedou žebříčky. Co dál
Jackson se stal konkurentem extchána
Jacksonova dcera rozplakala svět
Král je mrtev, Jackson podlehl zástavě srdce
Jackson: muž, který popřel Kunderu
Jackson ukradl MTV pro černou hudbu

"Slyšel jsem, že část písně unikla, ale není to kvůli mně, protože moje kopie je od jejího nahrání zamčená v sejfu," řekl v pondělí, kdyžý se objevila ukázka, a dodal, že neví, kdo za tím vším je.

"Neznám dýdžeje, který o ní mluvil, nevím, co je to za člověka. Nevím, jak nahrávku získal. Tato osoba nemá s nahrávkou nic společného. Píseň nahrál Michael a já," zdůraznil.

Právníci nahrávací společnosti Sony i Jacksonovi právníci a správci pozůstalosti se stále snaží dosáhnout toho, aby byla píseň stažena z internetu. Sami totiž pátrají po doposud nevydané Jacksonově hudbě, kterou by mohli vydat, dokud ještě funguje emoční magnetismus Jacksonovy smrti. 

Podle zpráv, které se vyrolily po zpěvákově smrti, existují hodiny záznamů. Jackson, který usiloval o návrat, prý spolupracoval a nahrával s řadou jiných umělců - hlavně nové generace hvězd hip hopu a r'n'b, které v mnohém na jeho odkaz navazovaly.

 

Právě se děje

Další zprávy