Champion Sound pronikli na festival Roskilde

Kultura Kultura
30. 6. 2014 9:41
Hip hopová kapela Champion Sound je letos jediným zástupcem české scény na slavném dánském festivalu, kde zahrají o víkendu i Rolling Stones.
Champion Sound.
Champion Sound. | Foto: Champion Sound

Roskilde - Pražská kapela Champion Sound je letos jediným zástupcem české hudební scény na prestižním festivalu v dánském Roskilde.

Champion Sound znají v tuzemsku zatím převážně fanoušci hip hopu, protože kapela už hrála s celou českou špičkou žánru - například naživo s Prago Union, Majkem Spiritem i DJ Wichem. Začátkem dubna pak natočila svůj první vinyl právě v Dánsku.

Podívejte se, jak Champion Sound nahrávali v Dánsku.
Podívejte se, jak Champion Sound nahrávali v Dánsku.

Kapela nemá potřebu dělat okolo sebe velký humbuk, ale stačila už objet Evropu s americkým producentem Diamondem D a zastavila se na Battle Of The Year v Německu, The Notorious IBE v Holandsku a Juste Debout v pařížské hale Bercy, kde hrála pro 16 tisíc lidí.

A jak se dostali na Roskilde? Druhý nejstarší hudební festival na světě, založený v roce 1971? Festival, kam chodí okolo sto tisíc návštěvníků a letos tam jako headlineři zahrají Rolling Stones, Drake nebo OutKast?

Champion Sound se tak trochu vracejí na místo činu. Když v dubnu natočili vinyl v Red Bull Studiu v Kodani, byla to pro bboy svět událost. A nešlo jen o to, že jejich snažení se nahrávalo přes pult z legendárního studia Hit Factory v New Yorku. Tedy toho, ze kterého šel John Lennon na svou poslední cestu domů, kde nahrávala Beyoncé, The Notorious BIG, Talking Heads, Bruce Springsteen.

Rozhodujícím momentem byla spolupráce s místní skrečující legendou DJ Staticem a také se Stormem, jedním z nejslavnějších bboy tanečníků historie s tajnou vášní a talentem pro soulový zpěv. A protože muzika i přístup Champion Sound zanechali dojem, otevřela se jim možnost vystoupit na Red Bull Studios Live stage na festivalu Roskilde, kde si zahrají v pondělí 30. června.

 

Právě se děje

Další zprávy