20 let bez velkého hlasu 20. století. Připomeňte si život a nejslavnější písně Franka Sinatry

ČTK Kultura AFP, ČTK, Kultura
14. 5. 2018 14:42
Zářivě modré oči, vždy perfektně upravený oblek a medový baryton byly poznávacím znamením zpěváka Franka Sinatry, od jehož úmrtí dnes uplynulo 20 let. Dovedl nastolit romantickou i osamělou atmosféru, zpíval o snech i nenaplněných ambicích, uváděl balady i taneční šlágry. Připomínáme některé kapitoly z života muže, jenž patřil k nejvýraznějším pěvcům 20. století a prvním dívčím idolům dávno před Elvisem Presleym či Beatles.
Nahrávka písně You Make Me Feel So Young pochází z londýnské Royal Festival Hall roku 1962. | Video: Frank Sinatra Enterprises LLC

Spory s herci i novináři

Na koncertech Franka Sinatry občas docházelo k potyčkám. V roce 1960 si jeden bodyguard stěžoval, že jej zpěvák udeřil poté, co byl vyveden ze sálu. Sinatra tehdy účinkoval na dobročinné akci a "krátce předtím si ostře vyměnil názory s hercem Johnem Waynem", napsala agentura AFP.

O čtyři roky později francouzští fotografové vydali oficiální vyjádření na protest proti Sinatrově chování. "Paříž není Chicago. Nechceme, aby si pan Sinatra své tvrďácké herecké etudy a gangsterské způsoby vybíjel na novinářích," napsali fotografové.

 

Právě se děje

Další zprávy