20 let bez velkého hlasu 20. století. Připomeňte si život a nejslavnější písně Franka Sinatry

ČTK Kultura AFP, ČTK, Kultura
14. 5. 2018 14:42
Zářivě modré oči, vždy perfektně upravený oblek a medový baryton byly poznávacím znamením zpěváka Franka Sinatry, od jehož úmrtí dnes uplynulo 20 let. Dovedl nastolit romantickou i osamělou atmosféru, zpíval o snech i nenaplněných ambicích, uváděl balady i taneční šlágry. Připomínáme některé kapitoly z života muže, jenž patřil k nejvýraznějším pěvcům 20. století a prvním dívčím idolům dávno před Elvisem Presleym či Beatles.
Pohřeb Franka Sinatry v Beverly Hills roku 1998 natáčela agentura AP.
Pohřeb Franka Sinatry v Beverly Hills roku 1998 natáčela agentura AP. | Video: AP

Pohřeb

Frank Sinatra zemřel 14. května 1998 v Los Angeles na infarkt, bylo mu dvaaosmdesát let. Na počest muže proslulého svýma modrýma očima se newyorský mrakodrap Empire State Building rozzářil modrou barvou. Z tehdy právě probíhajícího filmového festivalu v Cannes vyjádřil soustrast například režisér Martin Scorsese.

Sinatrův pohřeb se konal v jediném katolickém kostele v Beverly Hills, dorazili tehdejší první dáma Spojených států amerických Nancy Reaganová, herec Kirk Douglas nebo zpěvák Bruce Springsteen.

Kostel byl "plný gardénií, růží a bílých lilií, tedy Sinatrovy oblíbené barvy", líčila agentura AFP. Z písní na pohřbu zazněla jediná - Put Your Dreams Away, kterou Sinatra často končil své koncerty.

 

Právě se děje

Další zprávy