Hledáte televizní seriál na léto? Řiďte se Emmy. Odborníci doporučují Westworld i Atlantu

tst tst
15. 7. 2018 16:02
V právě končícím týdnu byly oznámeny nominace na nejvýznamnější americké televizní ceny Emmy. Zatímco odborníci analyzují fakta, jako že internetová platforma Netflix má šanci uspět ve více kategoriích než televize HBO, divák může nominace vzít třeba jako doporučení, na jaké seriály se v létě podívat. Vybíráme osm nejúspěšnějších a přidáváme další dva tipy.
The Crown, II. řada
Historické drama i v druhé řadě pokračuje směsí osobních a veřejně známých událostí | Video: Netflix

The Crown

Netflix, 13 nominací

Historické drama napsané Angličanem Peterem Morganem také v druhé řadě pokračuje směsí osobních a veřejně známých událostí. Začíná rokem 1956 a opět portrétuje britskou královskou rodinu na pozadí světových událostí - od suezské krize, přes vraždu J. F. Kennedyho až k aféře Profumo, během níž byl britský poslanec John Profumo obviněn ze sexuálních vztahů s devatenáctiletou modelkou a striptérkou Christin Keelerovou.

Netflix prý za druhou řadu tohoto dramatu utratil 200 milionů dolarů. A investice do deseti hodin jemné psychologické hry, v níž velkou roli hraje především princ Philip, se zjevně vyplatila. Podle recenzí zkoumání zákrut dějin opět spíše nabízí nový pohled na dnešek, než že by jen rekonstruovalo věci minulé.

 

Právě se děje

Další zprávy