Hledáte televizní seriál na léto? Řiďte se Emmy. Odborníci doporučují Westworld i Atlantu

tst tst
15. 7. 2018 16:02
V právě končícím týdnu byly oznámeny nominace na nejvýznamnější americké televizní ceny Emmy. Zatímco odborníci analyzují fakta, jako že internetová platforma Netflix má šanci uspět ve více kategoriích než televize HBO, divák může nominace vzít třeba jako doporučení, na jaké seriály se v létě podívat. Vybíráme osm nejúspěšnějších a přidáváme další dva tipy.
Godless
Seriál Godless ukazuje, že snaha o seriálovou revitalizaci westernového žánru není jednoduchá | Video: Netflix

Godless

Netflix, 12 nominací

Podobně jako Westworld i tento titul z Divokého západu ukazuje, že snaha o seriálovou revitalizaci westernového žánru není jednoduchá. Netflix v seriálu Godless udělal z kovbojů kovbojky, ale ženská verze chlapského světa v důlním městečku La Belle nefunguje vždy dokonale.

Přehlídka závažných motivů - emancipace, situace indiánů i černochů, lesbické prvky - nakonec často skončí v prachu cesty, když se tasí kolty. Až příliš často tu sebevědomým hrdinkám, které po důlní tragédii mají město na povel, nakonec přijedou na pomoc muži.

Přesto si tento utahaný seriál, který nechce příliš střílet, ale neumí efektivně zpomalit - a v němž nakonec stejně kolty zvítězí nad důležitými tématy - získal přízeň kritiky.

 

Právě se děje

Další zprávy