Hledáte televizní seriál na léto? Řiďte se Emmy. Odborníci doporučují Westworld i Atlantu

tst tst
15. 7. 2018 16:02
V právě končícím týdnu byly oznámeny nominace na nejvýznamnější americké televizní ceny Emmy. Zatímco odborníci analyzují fakta, jako že internetová platforma Netflix má šanci uspět ve více kategoriích než televize HBO, divák může nominace vzít třeba jako doporučení, na jaké seriály se v létě podívat. Vybíráme osm nejúspěšnějších a přidáváme další dva tipy.
Stranger Things 2
Podruhé se o přízeň porotců cen Emmy uchází také hororový seriál Stranger Things | Video: Netflix

Stranger Things

Netflix, 12 nominací

Podruhé se o přízeň porotců cen Emmy uchází také hororový seriál Stranger Things, který svou posedlost popkulturou 80. let minulého století v nedávné druhé řadě dovedl k dokonalosti. Někdy možná trochu moc předvádivě, ale jako celek dovede spojit snad všechny myslitelné dobové žánry a kulturní ikony do chytré a funkční směsi.

Dětská parta se nadále vypořádává s nástrahami ze zásvětí, které pronikly do jejich jinak nudného městečka. Všichni náctiletí představitelé hrají s odzbrojující upřímností, emoce se šponují na maximum, ať už jde o děs a hrůzu, či o prostou klukovskou radost.

I kdyby Stranger Things byly místy lehce nastavovanou kaší, svou poctu hororům spisovatele Stephena Kinga a dobrodružným filmům Stevena Spielberga vzdávají s nevídanou lehkostí. Komu neposkočí srdce, když se v závěru otevřou dveře a dojde k velkému shledání, tak buď žádné srdce nemá, nebo mu strachy spadlo do kalhot.

 

Právě se děje

Další zprávy