Hledáte televizní seriál na léto? Řiďte se Emmy. Odborníci doporučují Westworld i Atlantu

tst tst
15. 7. 2018 16:02
V právě končícím týdnu byly oznámeny nominace na nejvýznamnější americké televizní ceny Emmy. Zatímco odborníci analyzují fakta, jako že internetová platforma Netflix má šanci uspět ve více kategoriích než televize HBO, divák může nominace vzít třeba jako doporučení, na jaké seriály se v létě podívat. Vybíráme osm nejúspěšnějších a přidáváme další dva tipy.
Seriál Atlanta 2.
Druhá řada seriálu Atlanta odráží nejen hiphopovou realitu v hlavním městě státu Georgia

Atlanta

FX, 16 nominací

Možná vůbec nejoceňovanější komediální seriál dneška sice získal nejvíce nominací mezi komediemi, ale v tomto hiphopovém diváckém i kritickém hitu je vedle humoru každopádně přítomna slušná porce dramatu.

Atlanta, hlavní město amerického státu Georgia, je metropolí dnešního rapu. Tvůrce stejnojmenného seriálu Donald Glover je nejen raper, ale též hvězda sitcomů.

Příběh o mladém černochovi, který dělá manažera svému bratranci, Glover naplnil humorem z jiné dimenze, přitom nikdy nezapomněl na fakt, že ve městě Atlanta ročně dojde ke stovce vražd.

Seriál odráží nejen hiphopovou realitu v Atlantě, ale především každodenní realitu života černochů ve městě, kde ani kouření marihuany není jen frajeřina, co vypadá dobře v liberálním televizním seriálu.

Každý detail a atribut mluví o skutečnosti, za každým jointem je spíš trauma než uvolněná bezstarostná legrace. Druhá řada Atlanty je ještě temnější než ta první. Mnoho lepší seriálů v současné televizi divák nenajde.

 

Právě se děje

Další zprávy