Nejnavštěvovanější filmy roku: Nad českými snímky vede Hollywood, všem vládnou Queen

Kultura Kultura
7. 12. 2018 8:00
Český filmový trh zřejmě zažívá rekordní rok. Jak informují páteční Hospodářské noviny, s takřka matematickou jistotou celkové tržby překročí dvě miliardy korun a dost možná padne i dosavadní rekord v počtu návštěvníků, který je zatím 15,6 milionu diváků z roku 2016. Podívejte se na desítku nejnavštěvovanějších titulů podle údajů Unie filmových distributorů ze začátku prosince. Tabulka nezahrnuje snímky, které měly premiéru vloni.
Hollywood erotiku moc točit neumí, tvrdí filmový kritik Kamil Fila. Dokazuje to podle něho i snímek 50 odstínu svobody, který dovršuje trilogii. | Video: Kamil Fila

9. Padesát odstínů svobody

343 tisíc diváků, distribuuje CinemArt

Závěrečný díl erotické trilogie na motivy knih E. L. Jamesové se nese ve znaku rostoucí emancipace Christianovy přítelkyně Anastasie. Ta je rozhodnutá pokračovat v úspěšně rozjeté kariéře knižní redaktorky. Z minulosti se navíc vynoří její bývalý kolega.

Ze snímku, který začíná svatbou a pokračuje jako nepovedený thriller, nebyl příliš nadšený kritik Kamil Fila. "Snad už je této sérii definitivní konec. Hollywood tímto filmem překročil hranici, ukazuje natvrdo, jak bohatí lidé zneužívají chudé. A ti chudí si to nechají líbit," zhodnotil Fila snímek, který u českých diváků přesto slavil úspěch - přišlo na něj 343 tisíc lidí.

 

Právě se děje

Další zprávy