Nejnavštěvovanější filmy roku: Nad českými snímky vede Hollywood, všem vládnou Queen

Kultura Kultura
7. 12. 2018 8:00
Český filmový trh zřejmě zažívá rekordní rok. Jak informují páteční Hospodářské noviny, s takřka matematickou jistotou celkové tržby překročí dvě miliardy korun a dost možná padne i dosavadní rekord v počtu návštěvníků, který je zatím 15,6 milionu diváků z roku 2016. Podívejte se na desítku nejnavštěvovanějších titulů podle údajů Unie filmových distributorů ze začátku prosince. Tabulka nezahrnuje snímky, které měly premiéru vloni.
Film Venom se dočkává až zdrcující a posměšné kritiky, což není úplně oprávněné. | Video: Falcon

6. Venom

381 tisíc diváků, distribuuje Falcon

Komiksový film Venom o jednom z nejznámějších padouchů ze světa Spider-Mana nevznikl v produkci studia Marvel, nýbrž u konkurenčního Sony. Dává si na čas. Zaujme třeba scénou, kde se investigativní novinář Brock v laboratoři megalomanského vědce stává pokusným králíkem a odnáší si v sobě mimozemského parazita, který z půlky funguje jako proměnlivý organický skafandr s obřími zuby a z druhé půlky jako věčně hladová kosmická zrůda.

Právě okamžiky, kdy se Brock pere se svým symbioticko-parazitickým návštěvníkem a stává se padouchem i hrdinou v jedné osobě, plně projevují komediální talent režiséra snímku Rubena Fleischera.

"Venom má zvláštní náboj, s nímž dovede oscilovat mezi hororem a komedií, mezi filmem o superhrdinovi a superpadouchovi. Je to i příběh o skutečně radikální podobě přijetí něčeho cizího a cizorodého, letmá úvaha nad rozdílem mezi symbiontem a parazitem, odlehčená antiteze k hororům jako Vetřelec a pohádka o tom, kterak se skamarádit se svým parazitem," napsalo o filmu Aktuálně.cz.

 

Právě se děje

Další zprávy