Nejnavštěvovanější filmy roku: Nad českými snímky vede Hollywood, všem vládnou Queen

Kultura Kultura
7. 12. 2018 8:00
Český filmový trh zřejmě zažívá rekordní rok. Jak informují páteční Hospodářské noviny, s takřka matematickou jistotou celkové tržby překročí dvě miliardy korun a dost možná padne i dosavadní rekord v počtu návštěvníků, který je zatím 15,6 milionu diváků z roku 2016. Podívejte se na desítku nejnavštěvovanějších titulů podle údajů Unie filmových distributorů ze začátku prosince. Tabulka nezahrnuje snímky, které měly premiéru vloni.
Snímek Avengers: Infinity War je natočený především pro fanoušky, kteří znají komiksové hrdiny studia Marvel, tvrdí filmový kritik Kamil Fila. | Video: Kamil Fila

2. Avengers: Infinity War

615 tisíc diváků, distribuuje Falcon

Nejúspěšnější dnešní hollywoodské studio Marvel opět překonalo samo sebe a natočilo titul, jaký tu nikdy nebyl. Snímek Avengers: Infinity War není nejlepší superhrdinský film a není to ani nejpovedenější marvelovský snímek. Je ale největší, gargantuovský.

Marvel udělal z hollywoodské kinematografie tvorbu na pokračování, jeden nekonečný seriál, který dovede zdánlivě nesourodé vlivy propojit do soudržného celku. "V Avengers: Infinity War se počet postav zastaví na zhruba dvou tuctech a přitom je to nekonečná epická akční jízda, která se dvě a půl hodiny ani na chvilku nezastaví," napsalo v recenzi Aktuálně.cz.

Nejnovější díl Avengers je pozoruhodný také tím, že vzbudil mimořádný zájem českých fanoušků - předešlý snímek vidělo jen kolem 330 tisíc diváků, ten stávající skoro dvojnásobek.

 

Právě se děje

Další zprávy