Nejnavštěvovanější filmy roku: Nad českými snímky vede Hollywood, všem vládnou Queen

Kultura Kultura
7. 12. 2018 8:00
Český filmový trh zřejmě zažívá rekordní rok. Jak informují páteční Hospodářské noviny, s takřka matematickou jistotou celkové tržby překročí dvě miliardy korun a dost možná padne i dosavadní rekord v počtu návštěvníků, který je zatím 15,6 milionu diváků z roku 2016. Podívejte se na desítku nejnavštěvovanějších titulů podle údajů Unie filmových distributorů ze začátku prosince. Tabulka nezahrnuje snímky, které měly premiéru vloni.
V animovaném rodinném snímku společnosti Sony Animation Pictures se rodinka strašidel vydává na výletní parník. | Video: Falcon

4. Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená

464 tisíc diváků, distribuuje Falcon

V animovaném rodinném snímku společnosti Sony Animation Pictures se rodinka strašidel vydává na výletní parník, kde si má Drákula zaslouženě oddechnout od práce v hotelu. Jeho doprovod si užívá klidnou plavbu a s radostí využívá vše, co luxusní plavidlo nabízí, od strašidelného volejbalu po exotické exkurze. Když se ukáže, že Drákula propadl záhadné kapitánce lodi, jež skrývá strašlivé tajemství, ohrožena jsou strašidla po celém světě a z dovolené snů se stává noční můra.

Film byl poprvé k vidění v průběhu letošního festivalu v Cannes. Producenti nechali herce převlečené za animované postavičky tančit na píseň Thriller od Michaela Jacksona.

 

Právě se děje

Další zprávy