Nejočekávanější filmy roku 2019: Vyvrcholí ságy Star Wars i Avengers, přijde Lví král

Kultura Kultura
26. 12. 2018 16:00
Vybrali jsme 60 nejočekávanějších filmů příštího roku. Jsou mezi nimi disneyovky Aladdin a Lví král, završení hollywoodských sérií Avengers a Hvězdné války, novinky uznávaných režisérů Quentina Tarantina, Richarda Linklatera a Pedra Almodóvara či nové filmy Jiřího Mádla, Julia Ševčíka či Václava Marhoula.
Třetí díl Jak vycvičit draka začnou kina promítat ve druhé polovině února. | Video: CinemArt

Jak vycvičit draka 3

Režie: Dean DeBlois, česká premiéra 21. února

Dva dosavadní snímky ze série Jak vycvičit draka celosvětově utržily přes miliardu dolarů a podobně vysoká očekávání provází také chystaný závěrečný třetí díl, který kina začnou promítat ve druhé polovině února.

První část vedle toho získala hned deset cen Annie od Mezinárodní asociace animovaného filmu, včetně té za nejlepší animovaný film roku. Kritici oceňovali například využití 3D formátu k vyvolání úžasu z pohybu prostorem či k předání emocí, oborový časopis Variety dokonce napsal, že "jde pravděpodobně o nejlepší film o dracích vůbec".

Trilogie se odehrává ve světě vikingské vesničky, kde místní chovají i cvičí draky a žijí s nimi v poklidném míru. Hrdinovi Škyťákovi se ve třetím dílu podařilo vybudovat dokonalý svět, v němž se ale začínají objevovat trhliny: Bezzubka se zamiluje do druhově spřízněné dračice a na scéně se objevuje drakobijec.

 

Právě se děje

Další zprávy