Nejočekávanější filmy roku 2019: Vyvrcholí ságy Star Wars i Avengers, přijde Lví král

Kultura Kultura
26. 12. 2018 16:00
Vybrali jsme 60 nejočekávanějších filmů příštího roku. Jsou mezi nimi disneyovky Aladdin a Lví král, završení hollywoodských sérií Avengers a Hvězdné války, novinky uznávaných režisérů Quentina Tarantina, Richarda Linklatera a Pedra Almodóvara či nové filmy Jiřího Mádla, Julia Ševčíka či Václava Marhoula.
Kina uvedou snímek Všichni to vědí v únoru. | Video: Focus Features

Všichni to vědí

Scénář a režie: Asghar Farhádí, česká premiéra 21. února

Šestačtyřicetiletý íránský režisér Asghar Farhádí na sebe upozornil roku 2011 komorním dramatem Rozchod Nadera a Simin, které získalo ceny na festivalu v Berlíně, Zlatý glóbus a nakonec i cizojazyčného Oscara. Nyní Farhádí do kin posílá hvězdně obsazený psychologický thriller, v němž účinkují Penélope Cruzová a Javier Bardem.

Oba se stali prvními španělskými herci, kteří získali Oscara - herečka za postavu nezkrotné umělkyně v titulu Vicky Cristina Barcelona režiséra Woodyho Allena, herec za roli vraha v thrilleru Tahle země není pro starý od bratří Coenů.

Snímek Všichni to vědí, odehrávající se v malebném prostředí španělské vesničky, zahájil letošní ročník přehlídky v Cannes, v létě byl k vidění v Karlových Varech.

Laura, kterou hraje Penélope Cruzová, se dvěma dětmi přijíždí do vesnice na rodinnou svatbu. Během ní ale zlosynové unesou Lauřinu dospívající dcerku. Hrdinka ze strachu odmítá zavolat policii a propadá zoufalství, zatímco její manžel sází spíše na boha. Do pátrání se nakonec pouští vinař ztvárněný Javierem Bardemem, kterého s Laurou pojí romantická minulost.

 

Právě se děje

Další zprávy