Nejočekávanější filmy roku 2019: Vyvrcholí ságy Star Wars i Avengers, přijde Lví král

Kultura Kultura
26. 12. 2018 16:00
Vybrali jsme 60 nejočekávanějších filmů příštího roku. Jsou mezi nimi disneyovky Aladdin a Lví král, završení hollywoodských sérií Avengers a Hvězdné války, novinky uznávaných režisérů Quentina Tarantina, Richarda Linklatera a Pedra Almodóvara či nové filmy Jiřího Mádla, Julia Ševčíka či Václava Marhoula.
Úhoři mají nabito se v kinech ocitnou ve druhé polovině února. | Video: Falcon

Úhoři mají nabito

Režie: Vladimír Michálek, premiéra 21. února

V únoru začnou kina promítat nový film Vladimíra Michálka o partě mužů, kteří z nudných životů unikají hrou na Útvar rychlého nasazení. Zasahují u domnělých zločinců, evakuují kulturní domy a do svých akcí zatahují nicnetušící okolí.

"Žene je touha po adrenalinu a falešná představa, že jsou jako Robin Hood a jeho družina. Bohatým brát a chudým dávat. Všechno jde hladce až do okamžiku, kdy se octnou v nesprávnou chvíli na nesprávném místě," avizují tvůrci.

Scénář napsal Michálek společně s Petrem Pýchou, někdejším učitelem češtiny na gymnáziu v Semilech, který už je podepsán pod nedávným filmem Olma Omerzua Všechno bude. "Je to film o chlapském světě, ale jsou to pořád víc kluci než chlapi," uvedl Pýcha.

 

Právě se děje

Další zprávy