Britové rozhodli: Bonda hrál nejlépe Connery, současný představitel propadl

Kultura Radio Times, Kultura
10. 8. 2020 15:45
Čtvrt roku předtím, než do kin vstoupí zřejmě poslední bondovka s Danielem Craigem v hlavní roli, britský časopis Radio Times uspořádal anketu o tom, kdo byl nejlepším představitelem agenta 007. Přes 14 tisíc respondentů vybralo dnes devětaosmdesátiletého Seana Conneryho. Hlasovali ve třech kolech.
Scéna z filmu V tajné službě Jejího Veličenstva, v níž Bond zachraňuje Tracy. | Video: Eon Productions

George Lazenby

Na posledním místě se umístil dnes osmdesátiletý Australan George Lazenby. Postavu agenta 007 přebral po Seanovi Connerym v roce 1969, avšak účinkoval pouze v jediném snímku jménem V tajné službě Jejího Veličenstva. Přestože po jeho uvedení s rolí ještě nadále počítal, později si stěžoval, že producenti "odmítali všechny moje nápady jenom proto, že na rozdíl od nich se v branži nepohybuji tisíce let".

Lazenbyho Bond se na plátně stihl oženit a vzápětí ovdovět. Kritici jej z větší části odmítli. "Nesouhlasím s tím, co píší novináři. Myslím, že mu za ten výkon měli dát výbornou. Jistě, není žádný Laurence Olivier, ale ten by Bonda stejně zahrát nedokázal," uvedl na Lazenbyho obranu svého času producent Albert R. Broccoli, který ságu nastartoval s kolegou Harrym Saltzmanem.

 

Právě se děje

Další zprávy