Britové rozhodli: Bonda hrál nejlépe Connery, současný představitel propadl

Kultura Radio Times, Kultura
10. 8. 2020 15:45
Čtvrt roku předtím, než do kin vstoupí zřejmě poslední bondovka s Danielem Craigem v hlavní roli, britský časopis Radio Times uspořádal anketu o tom, kdo byl nejlepším představitelem agenta 007. Přes 14 tisíc respondentů vybralo dnes devětaosmdesátiletého Seana Conneryho. Hlasovali ve třech kolech.
V honičce ze Zlatého oka James Bond zdemoluje část Petrohradu. | Video: Eon Productions

Pierce Brosnan

Třetím nejlepším Bondem je podle čtenářů sedmašedesátiletý Pierce Brosnan. Roli dostal roku 1995 a debutoval v bondovce Zlaté oko, v jejímž úvodu na terénní motorce skáče ze skály a chytá se padajícího letadla, které poté bezpečně odpilotuje. Následně herec účinkoval ještě v titulech Zítřek nikdy neumírá, Jeden svět nestačí a Dnes neumírej z roku 2002, kde hrál po boku Halle Berryové, Rosamund Pikeové a Madonny, jež ztvárnila učitelku šermu a nazpívala titulní píseň.

Pierce Brosnan začínal v divadle, televizní slávu zažil v 80. letech díky seriálu Remington Steele, mísícímu prvky romantické komedie, dramatu, detektivky a špionážního thrilleru. Jako James Bond byl u fanoušků i kritiků oblíbený, premiéry Dnes neumírej se dokonce zúčastnila anglická královna.

Brosnan pomohl oživit skomírající zájem o dlouholetou ságu v době, kdy se zhroutil Sovětský svaz, a Bond tak přišel o svého tradičního nepřítele. V době natáčení Dnes neumírej se však herci blížila padesátka. V únoru 2005 na svém webu oznámil, že se s rolí rozloučil a předal ji Danielu Craigovi.

 

Právě se děje

Další zprávy