Víc než jen fotogenická tvář. Brad Pitt slaví šedesátiny, limuzíny už řídit nemusí

Tomáš Stejskal Tomáš Stejskal
18. 12. 2023 12:15
Prvního Oscara získal teprve před třemi roky za Tenkrát v Hollywoodu, k největším filmovým hvězdám už ale patřil v 90. letech minulého století. Americký herec Brad Pitt, známý z dramatu Sedm, sci-fi 12 opic, komedie Po přečtení spalte nebo válečných Hanebných panchartů, toto pondělí slaví šedesátiny.
Brad Pitt jako Beruška.
Brad Pitt a Brian Tyree Henry ve scéně z filmu Bullet Train. | Video: Cineclips

Žánrové podfu(c)ky

Tréninky v bojových sportech mohl Pitt zúročit také ve snímku Podfu(c)k režiséra Guye Ritchieho. Ztělesnil v něm cikánského boxera, který se vinou neúspěšného promotéra přimotá do spletité gangsterské hry, v níž jde o obří diamant a ve které se střetnou snad všichni myslitelní žraloci a malé ryby gangsterského rybníka.

Ritchie odhalil Pittův komediální talent patrný hned v první scéně, kdy v pouličním nelegálním zápase hrdina bojuje nejen se soupeři mnohem obrovitějších proporcí, ale také s kocovinou. Tato poloha drsňáka i otloukánka je něčím, k čemu se herec v různých polohách neustále vrací, naposledy v loňském akčním Bullet Trainu, který se celý odehrává na palubě vysokorychlostního vlaku šinkansen a v němž Pitt hraje nájemného zabijáka s příznačným krycím jménem Beruška. Na hlavě nosí srandovní hučku a zatímco likviduje jednoho oponenta za druhým, bojuje především s vlastními vnitřními démony, kteří tu slouží jako důkaz, jak skvělé má herec komediální načasování.

 

Právě se děje

Další zprávy