reklama
jídlo
Plzeň za 29 korun a pořádné omáčky. Máme stále plno, říká šéfkuchař podniku na Andělu
Prohlédnout si
28 fotografií
Jak připravit sushi a stát se gejšou. Seriál na Netflixu hledá kouzlo všedního dne
Prohlédnout si
12 fotografií
Jak se mlsalo za první republiky. Lahůdkářství a cukrárny nabízely chlebíčky i ananas
Prohlédnout si
45 fotografií
Maraton pečení je český unikát. Mamince cukroví zbylo i na Velikonoce, říká Fabešová
"Při pečení s dětmi jsem na pořádek v kuchyni rezignovala a už se o něj ani nesnažím," přiznává ve vánočním rozhovoru cukrářka Iveta Fabešová.
Podniky v Praze jsou drahé, říká duo, které do nich vodí turisty. Teď otevře vlastní
Manželé Jan Valenta a Zuzana Daňková, známí jako Taste of Prague, dnes patří mezi gastronomické guru a jejich tipy sledují desítky tisíc lidí.
Japonské pekařství prodalo omylem plastové imitace zákusků. Prodavač je nepoznal
Plastové pečivo vypadalo tak věrohodně, že ani zaměstnanec pekařství nepoznal, že jde o napodobeniny.
Brňané získali gastronomického Oscara za ryby. "Ocenění nás vystřelilo z bot," říkají
Klára a Stanislav Trnečkovi si po několikaletém pobytu na Islandu založili vlastní podnikání a v centru Brna udí ryby studeným kouřem.
Na jejich bůček se v Brně stojí fronty. Do žemle dávají i svíčkovou na smetaně
Prohlédnout si
15 fotografií
Chtěla být zubařkou, stala se cukrářkou. Makronky od Mlsné holky zná celé Brno
Prohlédnout si
15 fotografií
Etiketa musí stranou. Jezte s otevřenou pusou a rukama, požitek je větší, radí vědci
Kultivované stravování podle vědců z Oxfordské univerzity lidské smysly příliš omezuje. Bez sluchových či hmatových vjemů je zážitek z jídla neúplný.
Ukrajinský šéfkuchař otvírá v Londýně bistro. Zaměstná v něm válečné uprchlíky
Ukrajinský šéfkuchař Yurii Kovryzhenko otevře v luxusní londýnské čtvrti Chelsea bistro s borščem i specialitami z fermentované zeleniny a ovoce.
Fotky jako z jiného světa. Tak si dříve letecké společnosti hýčkaly cestující
Prohlédnout si
49 fotografií
Ukrajinská uprchlice nemůže najít azyl u veganů. Bydlet s masožravci je pro ni trauma
"Jak by vám bylo, kdyby před vámi někdo řezal dítě nebo měl v mrazáku lidské končetiny? Přesně tak se cítím já, pokud jde o zvířata," říká uprchlice.
Nejlepší šéfkuchařka roku má v menu i larvy. Gastronomie může změnit svět, tvrdí
Devětapadesátiletá ekonomka zařazuje na menu své restaurace také tradiční kuchyni domorodých národů, v níž se objevují i mravenci či larvy a ryby.
Manželé při opravě domu našli desítky let staré hranolky. Někdo je zazdil na záchodě
Podle loga na zadní straně papírového pytlíku Jonesovi vypátrali, že jídlo muselo pocházet z období mezi lety 1955 a 1961.
Tvarůžky nemusí smrdět, dokazuje cukrárna v Lošticích. Peče slané kremrole i větrníky
Prohlédnout si
15 fotografií
Jíst třikrát denně není zdravé, varují vědci. Mají překvapivé doporučení
Nejvhodnější je omezit příjem kalorií a dopřát tělu alespoň 12hodinový půst, který má pro organismus pozitivní účinky.
Roman Paulus otevřel v Olomouci kantýnu. Jídlo tu stojí šestkrát méně než v Alcronu
Šéfkuchař před dvěma lety odešel z Alcronu a rozhodl si otevřít svůj podnik v Olomouci. Moderní kantýnu nedaleko centra provozuje od listopadu.
Chleba se solí za 120 korun. Vracíme se k tradici, lidé to ocení, říká český pekař
Prohlédnout si
20 fotografií
0:20
"U Strejdy Váni." Ruský politik má plán, jak nahradit McDonald's, internet se baví
V Rusku se chystá velký rebranding.
Předchozí
3
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama