Jak se mlsalo za první republiky. Lahůdkářství a cukrárny nabízely chlebíčky i ananas

Jak se mlsalo za první republiky. Lahůdkářství a cukrárny nabízely chlebíčky i ananas
Žatecký rodák Josef Lippert otevřel v Praze v ulici Na Příkopě lahůdkářství koncem března 1892.
V centru Prahy ve Vodičkově ulici se nachází tradiční česká cukrárna Myšák. Vznikla na konci 19. století a dodnes patří k nejpopulárnějším cukrářským podnikům v hlavním městě.
Obsluha v kavárně Slavia na Národní třídě v Praze, foceno v roce 1963.
Pražský lahůdkář Jan Paukert (na fotce uprostřed) vytvořil obložený chlebíček počátkem 20. století. Jeho podnik sídlil v Praze na Národní třídě.
Foto: Aktuálně.cz / Archiv Rudolfa Linky
Dan Poláček Marek Pros ČTK Dan Poláček, Marek Pros, ČTK
Aktualizováno 31. 12. 2022 11:42
Už před 130 lety si Pražené dopřávali dobroty u vyhlášených lahůdkářů. Na výběr měli třeba paštiku s pravými lanýži, humrové chlebíčky nebo pravý ananas až z Havaje. Řada pamlsků přečkala obě světové války a "vynálezy" tehdejší doby se prodávají dodnes, ať už jde o obložené chlebíčky, nebo točenou banánovou zmrzlinu. Podívejte se v galerii, jak vypadaly vyhlášené cukrárny a lahůdkářství v Praze.
 

Právě se děje

Další zprávy