Magazín
-
za podpory:
1. 7. 2021 14:00
Stovky kilometrů turistických a cyklistických tras i léčivé vody alpských termálních pramenů. Region Gastein v Salcbursku vyhledávají sportovci i rekreanti, kteří si touží jen odpočinout. Střediska ležící v okolí města Bad Gastein v údolí rakouského národního parku Vysoké Taury jsou ale vyhlášená také poctivou lokální gastronomií. Máme tipy, kam zajít na domácí mozzarellu a kde ochutnat šnaps.
Pivo a grilování u krbu ve Schmaranzbräu
Ideální příležitost k tomu, aby si člověk odpočinul po celodenní pěší túře nebo cyklistickém výletu a ještě si u toho pochutnal na výborném jídle a pití, nabízí pivovar Schmaranzbräu v Bad Hofgasteinu. Pivo tady vaří už 480 let a dodnes si tu taky sami pěstují a sklízí ječmen na jeho výrobu. Orosenými krýgly si návštěvníci mohou připít v útulném dřevěném interiéru, kterému dodává atmosféru praskání ohně v krbu.
A protože ve Schmaranzbräu vědí, že po pár pivech roste chuť k jídlu, připravují v místní restauraci na otevřeném ohni steaky z mladého hovězího, vepřovou pečeni nebo grilovaná jelítka. Všechno maso pochází z vlastního chovu a hosté si mohou objednat také studené pochoutky, jako je domácí slanina či klobásky.