Magazín
-
za podpory:
1. 7. 2021 14:00
Stovky kilometrů turistických a cyklistických tras i léčivé vody alpských termálních pramenů. Region Gastein v Salcbursku vyhledávají sportovci i rekreanti, kteří si touží jen odpočinout. Střediska ležící v okolí města Bad Gastein v údolí rakouského národního parku Vysoké Taury jsou ale vyhlášená také poctivou lokální gastronomií. Máme tipy, kam zajít na domácí mozzarellu a kde ochutnat šnaps.
Na exkurzi v tradičním lihovaru
Městys Bad Hofgastein je oblíbenou destinací nejen pro své termální prameny, ale také díky tekutinám, které je lepší pít než se v nich koupat. Lihovar Durzbauer se věnuje výrobě hned několika druhů ovocných likérů vonících po lesních plodech, bezovém květu nebo dokonce čokoládě s chilli. V nabídce má také vlastní bylinné likéry či gin a ještě před samotnou ochutnávkou v něm hosté mohou nahlédnout do procesu, kterým místní alkoholické nápoje vznikají.
Pálení šnapsu má v destilérce Durzbauer dlouhou tradici sahající až do roku 1850 a řemeslo se tu předávalo z generace na generaci. V roce 1993 lihovar přebrala rodina Wallnerových, která se o něj stará dodnes. Majitelé z něj však kvůli zachování prvotřídní kvality nechtěli udělat velkou fabriku a místo toho si stále zakládají na domácké atmosféře.