Vaříme s konopím. Lidé se skládají na marihuanovou kuchařku

Magazín Magazín
15. 11. 2014 8:00
Netradiční kuchařka reaguje na uvolňující se legislativu v USA. Autoři publikace vybírají přes internet peníze na vydání.
Vaříme s konopím | Video: Vimeo

VideoMarihuanová pizza, kouzelné "rasta těstoviny", dýňovo-marihuanové palačinky a desetitisíce dalších receptů, ve kterých figuruje jako jedna z hlavních ingrediencí konopí, jsou již osmým rokem hlavní náplní gastronomického serveru The Stoner’s Cookbook (volně přeloženo jako "huličova kuchařka").

Webový rozcestník lákající na nejrůznější pochutiny z marihuany navštíví měsíčně 120 milionů lidí. Bylo tedy jen otázkou času, kdy se provozovatelé stránek odváží vydat tištěnou verzi kuchařky. "Díky uvolňující se legislativě jsme usoudili, že právě nazrál ten správný čas," tvrdí.

Konec prohibice, jde se vařit

"Denver a Seattle jsou teď hlavní ohniska kulinářského hnutí vařícího jídla z marihuany, jiné státy legalizují marihuanu k léčebným účelům," vysvětlují iniciátoři důvod, proč se rozhodli jít s kuchařkou na trh.

Čtenáře a zájemce žádají, aby přispěli na crowdfundingovém portálu na potřebnou částku 22 tisíc dolarů (necelý půl milion korun). Minimální vklad je 15 dolarů, za které přispěvatel získá e-knihu. Za 37 dolarů pak dostane navíc i kuchařskou knihu s nejpopulárnějšími recepty z marihuany.

Web The Stoner’s Cookbook vznikl před osmi lety původně jako platforma pro výměnu názorů, zkušeností a tipů uživatelů marihuany.

Washington a Colorado jsou prvními státy v USA, které si v referendu odhlasovaly legalizaci marihuany. Lidé starší 21 let si zde mohou beztrestně koupit maximálně 28 gramů konopí.

 

Právě se děje

Další zprávy