Uzdravení Stouni odstartovali turné

Reuters, ČTK, kul
12. 7. 2006 10:30
Milán - S velkou pompou a ve velké síle zahájili Rolling Stones v úterý evropské turné. I když jejím čtyřem členům je dohromady už 248 let. 

Koncerty A Bigger Bang Tour byly o dva měsíce posunuty, protože kytarista Keith Richards se zranil pádem ze stromu a druhý kytarista Ron Wood trávil čas v protialkoholní léčebně. Přesto bylo podle prvních komentářů 60 tisíc návštěvníků stadionu San Sicro spokojeno.

Italské diváky si kapela získala hned, když jim zpěvák Mick Jagger popřál k vítězství na fotbalovém šampionátu; na závěr koncertu se na pódium dostavili i národní hrdinové Marco Materazzi a Alessandro Del Piero. Publikum je oslavilo lesem italských vlajek.

"Materazzi a Richards mají dnes večer něco společného - oba měli nedávno problémy s hlavou," žertoval Jagger v narážce na nedávný pád kytaristy a na incident fotbalisty s francouzským hráčem Zinedinem Zidanem ve finále šampionátu.

Už před koncertem Richards potvrdil, že je v plné síle: "Cítím se skvěle a už se nemůžu dočkat návratu na pódium," řekl na tiskové konferenci.

Dvaašedesátiletý hudebník se zranil 27. dubna během dovolené na Fidži, na Novém Zélandu se podrobil operaci hlavy a donutil tak kapelu k posunutí termínu turné.

Při setkání s novináři ale dobrou náladou nešetřil. Na otázku, co dělal zrovna na kokosové palmě, Richards odpověděl, že žádné kokosy na Fidži nejsou a jestli upadl, tak jen z nějakého malého stromu.

Ve dvouhodinovém včerejším představení, kde na úvod zazněl Jumpin´Jack Flash a ukončil ho hit (I Can´t Get No) Satisfaction, Rolling Stones zahráli většinu svých osvědčených hitů a výběr ze své novější tvorby, především alba A Bigger Bang z roku 2005.

Předchozí koncerty k tomuto albu na ostatních kontinentech přilákaly podle manažera skupiny v posledních letech na 4,5 milionu fanoušků. Nejvíce jich přišlo na open air koncert v brazilské Copacabana, kam zavítalo kolem milionu a půl posluchačů.

Evropské turné rockových gigantů končí 21. září v Dánsku, plánované vystoupení v Brně je definitivně zrušeno.

 

Právě se děje

Další zprávy