Rolling Stones do Brna nedorazí

ČTK, kul
26. 6. 2006 20:18
Praha - Kapela definitivně ruší plánovaný brněnský koncert, který se měl konat 16. června. Důvodem je zranění kytaristy Keitha Richardse.

Skupina kvůli tomu už dříve ohlásila odsunutí turné na pozdější termín. Nyní část koncertů z ohlášené evropské série zcela zrušila.

"Peníze za zakoupené vstupenky lidé dostanou tam, kde je zakoupili," uvedl Petr Novák z agentury Interkoncerts, jež vystoupení organizovala.

Předprodejní místa začnou vstupenky na zrušený koncert vracet od 12. července; lidé zpět dostanou peníze v plné výši ceny. Podle Nováka byl o vstupenky na koncert velký zájem, fanoušci zakoupili už přes polovinu z padesáti tisíc míst na brněnském Výstavišti.

Infobox
Autor fotografie: čtk

Stejně jako čeští příznivci kapely vyjdou naprázdno také její fanoušci v řadě dalších měst ve Španělsku, Belgii, Dánsku, Rusku, Polsku, Řecku, Francii, Srbsku a Německu. Rolling Stones v Evropě nakonec budou hrát od 14. července do 3. září; sérii zahájí ve Vídni a ukončí v dánském městě Horsens.

Dvaašedesátiletý Richards se zranil při pádu z palmy na ostrově Fidži a musel podstoupit operaci, při níž mu byla odstraněna z mozku krevní sraženina. Vyléčil se a nedávno fanouškům ohlásil, že je "zpět na bidýlku". Ale pro původní rozpis evropského turné už to bylo pozdě. Začátek se musel odsunout o více než měsíc.

Rolling Stones v Česku vystoupili už čtyřikrát; předchozí koncerty navštívilo celkem 300 tisíc diváků. Plánované brněnské vystoupení ale mělo být prvním mimopražským koncertem.

 

Právě se děje

Další zprávy