Keith Richards zraněn. Spadl ze stromu

ČTK, BBC, kul
30. 4. 2006 13:00
Wellington - Rolling Stones nabírají síly před evropskou částí turné Bigger Bang. Keith Richards spadl z palmy, Mick Jagger natáčel sitcom.

Richards spadl ze stromu na Fidži, kde trávil dovolenou. Utrpěl lehký otřes mozku a z preventivních důvodů byl převezen na Nový Zéland. "Po ošetření na místě odletěl v zájmu obezřetnosti na pozorování do nemocnice v doprovodu své ženy Patti," uvedla mluvčí kapely. Další podrobnosti o stavu dvaašedesátiletého hudebníka ani to, zda je stále v nemocnici, nejsou k dispozici.

Rolling Stones
Rolling Stones | Foto: ČTK

Richards údajně spadl u luxusního rekreačního střediska Wakaya Club na Fidži z palmy. Na strom prý vyšplhal spolu s dalším kytaristou legendární kapely Ronem Woodem.

V ostrovní zemi odpočívali po koncertech, které v rámci světového turné k albu A Bigger Bang odehráli v Austrálii a na Novém Zélandu. Poté skupinu čekají vystoupení v pětatřiceti evropských městech včetně Brna (16. června).
 
Richards musel do nemocnice i před osmi lety, kdy spadl v knihovně svého domu v americkém Connecticutu ze žebříku. Zlomil si žebro a skupina musela své evropské turné odložit.

Jagger zpíval naplno i zadarmo
Jagger zpíval naplno i zadarmo | Foto: Reuters

Zatímco kytarová sekce odpočívala a padala ze stromů, frontman Mick Jagger se věnoval práci. Na Novém Zélandu natáčel pilotní díl nového sitcomu.

Komedie nazvaná Okrademe Micka Jaggera pojednává o mladém uklizeči, který se rozhodne vykrást Jaggerův byt na newyorském Manhattanu. Jagger si tedy zahraje sám sebe - i když se objeví jen v některých dílech.

"Některé nejžertovnější kousky v pilotním díle jsou od něho. Je to zábavný a chytrý chlapík," řekl producent Rob Burnett listu The New York Times. Komediální seriál má vysílat televizní stanice ABC.

 

Právě se děje

Další zprávy