Tarantino je v Praze, natáčí tu hudbu pro svůj nový film

ČTK Kultura ČTK, Kultura
20. 7. 2015 10:30
Americký režisér Quentin Tarantino a italský skladatel a dirigent Ennio Morricone se setkali v Praze, kde začali natáčet hudbu pro Tarantinův nový western s názvem The Hateful Eight.
Režisér Quentin Tarantino a italský skladatel a dirigent Ennio Morricone
Režisér Quentin Tarantino a italský skladatel a dirigent Ennio Morricone | Foto: ČTK

PrahaTarantino před časem přemluvil Morriconeho, aby mu hudbu k westernu složil, skladatel si pro soundtrack poté vybral Český národní symfonický orchestr (ČNSO), se kterým absolvoval letošní turné po Evropě, sdělil mediální zástupce orchestru Janis Sidovský.

"Nahrávání nejnovější filmové hudby Ennia Morriconeho začalo dnes v hostivařském studiu ČNSO a potrvá do pondělí," upřesnil Sidovský.
Tarantino použil několik Morriconeho skladeb už ve svých dřívějších filmech Hanebný pancharti a Nespoutaný Django. K jeho připravovanému westernu osmašedesátiletý Morricone dokončil hudbu 51 let poté, co poprvé zazněly jeho tóny elektrické kytary, výstřely i práskání bičem v hudbě k filmu Pro hrst dolarů režiséra Sergia Leoneho s Clintem Eastwoodem v hlavní roli.

Tarantinův western má mít premiéru letos a hrají v něm Kurt Russell, Samuel L. Jackson a Tim Roth.

Morricone se už mezitím chystá na celosvětové turné 60 Years of Music World Tour, v jehož rámci má 15. ledna 2016 vystoupit i v pražské O2 areně. Spolu s ČNSO představí nový koncertní program, ve kterém nebudou chybět jeho nejznámější skladby. Morricone tak navazuje na poslední turné, které loni během 22 zastávek navštívilo přes 150.000 lidí včetně těch ve vyprodané O2 areně v Praze.

 

Právě se děje

Další zprávy