Tarantino přemluvil Morriconeho, v Česku mu složí hudbu

ČTK ČTK
15. 7. 2015 11:12
Legendární italský skladatel Ennio Morricone složí hudbu do nové kovbojky režiséra Quentina Tarantina.
Ennio Morricone
Ennio Morricone | Foto: Reuters

Řím/Hollywood/Praha - Před pěti desítkami let znamenala hudba italského skladatele Ennia Morriconeho revoluci ve westernech. Nyní se Morricone nechal přemluvit, aby se na tento hudební píseček vrátil. Přesvědčil ho Quentin Tarantino, a výhradně Morriconeho hudba tak zazní v jeho nové kovbojce nazvané The Hateful Eight. Informoval o tom zpravodajský server The Times.

A jak informovala Česká televize,  hudba k filmu se bude nahrávat v České republice. Podle ČT si to vyžádal sám Ennio Morricone - věhlasný italský skladatel a dirigent ji přijede nahrát již tento víkend s Českým národním symfonickým orchestrem (ČNSO), který oslovil před deseti dny.

Osmašedesátiletý Morricone dokončil hudbu k Tarantinově filmu 51 let poté, co poprvé zazněly jeho tóny elektrické kytary, výstřely i práskání bičem v hudbě k filmu Pro hrst dolarů režiséra Sergia Leoneho s Clintem Eastwoodem v hlavní roli.

"Quentin mě mnohokrát žádal, ale já jsem nikdy nebyl volný, a tak z toho pokaždé sešlo," řekl Morricone italskému listu Il Messaggero. "A tak zařídil, abychom se setkali, a tak dlouho jemně naléhal, až jsem nemohl odmítnout," dodal Morricone. Film The Hateful Eight má mít premiéru v letošním roce a hrají v něm Kurt Russell, Samuel L. Jackson a Tim Roth.

Ennio Morricone už se mezitím chystá na celosvětové turné 60 Years of Music World Tour, v jehož rámci má 15. ledna 2016 vystoupit i v pražské O2 areně. Společně s Českým národním symfonickým orchestrem představí nový koncertní program, ve kterém nebudou chybět jeho nejznámější skladby.

Morricone tak navazuje na poslední turné, které loni během 22 zastávek navštívilo přes 150 tisíc lidí včetně těch ve vyprodané O2 areně v Praze.

Hudba z filmu Pro hrst dolarů | Video: YouTube
 

Právě se děje

Další zprávy