Tarantino láká Jennifer Lawrence do bizarní galanterie

Kultura Kultura
22. 8. 2014 14:51
Tarantinův western The Hateful Eight po mnohých peripetiích má zamířit do kin v roce 2015.
Jennifer Lawrence, oscarová herečka i hvězda série Hunger Games.
Jennifer Lawrence, oscarová herečka i hvězda série Hunger Games. | Foto: Reuters

Praha - Oscarová herečka Jennifer Lawrence by se mohla stát jednou z  hvězd chystaného a mnohými peripetiemi stiženého westernu Quentina Tarantina The Hateful Eight. Zprávu přinesl blog Collider s tím, že by si Lawrence zahrála například s Timem Rothem, Samuelem L. Jacksonem, Michaelem Madsenem či Brucem Dernem.

Jednání už nejsou ve fázi, kdy by Tarantino vybíral herce, ale Jennifer Lawrence už prý jedná o konkrétních podmínkách smlouvy.

O ději snímku je už známých více podrobností, než by si možná jeho tvůrce přál. Na začátku roku totiž celý scénář unikl na internet, což Tarantina natolik dopálilo, že pár týdnů uvažoval o tom, že celý projekt vzdá. O pár měsíců později už ale bylo jasno, že film vznikne a dokonce se v dubnu uskutečnilo veřejná prezentace scénáře, z nějž v Los Angeles četly některé již zmíněné herecké hvězdy.

Snímek The Hateful Eight má volně navázat na Nespoutaného Djanga. Žánrově se tak Tarantino opět vydá do westernu, děj ale tentokrát zasadil do Wyomingu několik let po americké občanské válce. Scénář začíná jízdou v dostavníku s nájemným žoldákem (Kurt Russell), který se připoutal ke své kořisti (Amber Tamblyn) a jede si vybrat odměnu za její dopadení.

Do dostavníku postupně nasedne válečný veterán Samuel L. Jackson i muž, který tvrdí, že je nastupujícím šerifem nedalekého městečka Red Rock. Dostavník pak musí v bouři zastavit a cestující se ukryjí v bizarní galanterii nazvané Minnie’s Haberdashery.

Scénář začne nabírat na obrátkách ve chvíli, kdy jedna z postav v galanterii otráví šálek kávy a dva lidé na místě zemřou. Společnost to rozdělí na dvě skupiny a z The Hateful Eight se stává detektivka.

Do kin by měl film přijít v roce 2015.

 

Právě se děje

Další zprávy