Christoph Waltz unikl Tarantinovi. Utká se s Jamesem Bondem

jla
14. 11. 2014 15:30
V prosinci začne natáčení čtyřiadvacáté bondovky. Padoucha si zahraje oscarový Christoph Waltz z Hanebných panchartů a Nespoutaného Djanga.
Christoph Waltz.
Christoph Waltz. | Foto: Reuters

Los Angeles - V nové bondovce s prozatímním titulem 24 se proti ostřílenému tajnému agentovi 007 Danielu Craigovi postaví v roli záporáka Christoph Waltz. Už je tedy jasné, proč se Waltz neobjeví v dalším Tarantinově westernu The Hateful Eight, který má přijít do kin příští rok.

Waltzova role ve čtyřiadvacátém pokračování příběhů Jamese Bonda není čistokrevný padouch, pradvděpodobně bude spíš balancovat na hraně mezi dobrem a zlem. "Není na první pohled jasné, na čí bude stát straně. Možná tak trochu na obou," uvedl deník Daily Mail.

Přestože je Waltz původem z Rakouska, umí výborně anglicky i francouzsky a k první hollywoodské roli se dostal až díky setkání s Tarantinem. Za roli Hanse Landy z Hanebných panchartů získal 27 mezinárodních cen včetně Oscara i Zlatého glóbu. Podobný úspěch zaznamenal i za roli doktora Schultze ve filmu Nespoutaný Django.

Role tradičních bondovských postav M, Q a Bondovy obdivovatelky Moneypenny si zahrají podruhé Ralph Fiennes, Ben Whishaw a Naomie Harris. Po úspěšném Skyfall se do režisérského křesla vrací Sam Mendes. Natáčení začne už v prosinci v Maroku, Mexiku, Itálii, Londýně i Rakousku.

 

Právě se děje

Další zprávy