Kdo je na světě nejkrásnější? Disney vydal první trailer z remaku Sněhurky

Kultura Kultura
10. 8. 2024 19:53
Po téměř devadesáti letech studio Walt Disney Company natočilo remake Sněhurky, svého slavného animovaného filmu z roku 1937. V sobotu večer z chystané hrané verze firma zveřejnila první trailer.
Nový film o Sněhurce začnou česká kina promítat 20. března 2025. | Video: Walt Disney Company

Jak píše server Variety.com, Sněhurku hraje Rachel Zegler známá z filmové verze muzikálu West Side Story nebo loňské dystopické Hunger Games: Balady o ptácích a hadech. Role zlé královny se ujala izraelská hvězda Gal Gadot. Ta proslula jako superhrdinka Wonder Woman.

Sněhurka a sedm trpaslíků z roku 1937 byla prvním celovečerním animovaným filmem studia Walta Disneyho a zároveň prvním, za nějž firma získala Oscara. Příběh začíná u kouzelného zrcadla otázkou "Kdo je na světě nejkrásnější?". Když se zlá královna dozví, že její půvab dalece převyšuje její nevlastní dcera Sněhurka, rozhodne se jí zbavit.

Na útěku před nenávistí Sněhurka naráží na chaloupku, kde žije sedm trpaslíků Šmudla, Prófa, Štístko, Kejchal, Stydlín, Dřímal a nabručený Rejpal. Vzájemné setkání změní jejich osudy.

Hraný remake této klasické pohádky nyní natočil Marc Webb. Film měl mít původně premiéru už letos, kvůli loňské hollywoodské stávce scenáristů a herců se ale také do českých kin nakonec dostane až 20. března 2025.

Walt Disney Company se v minulé dekádě začala vracet ke svým nejznámějším pohádkám a dřívější animované příběhy nyní znovu točí buď se skutečnými herci, nebo za pomoci fotorealistických počítačových triků. Firma už takto do kin uvedla nové verze Popelky, Knihy džunglí, Krásky a zvířete, Dumba, Aladdina, Lvího krále či naposledy Pinocchia a Malé mořské víly.

 

Právě se děje

Další zprávy