Po boji s rakovinou zemřela Shannen Doherty, Brenda z Beverly Hills 90210

ČTK ČTK
14. 7. 2024 15:16
Po téměř deseti letech boje s rakovinou zemřela americká herečka Shannen Doherty známá jako Brenda ze seriálu Beverly Hills 90210. Ten byl zvlášť populární v porevolučním Česku.
Herečka Shannen Doherty.
Herečka Shannen Doherty. | Foto: Shutterstock

S odkazem na příbuzné o úmrtí informovala americká média. "Oddaná dcera, sestra, teta a přítelkyně byla obklopena blízkými a také svým psem Bowiem. Rodina v této těžké chvíli žádá o soukromí, aby mohla v klidu truchlit," řekla časopisu People producentka Leslie Sloane.

Rodačka z Memphisu ve státě Tennessee Shannen Doherty se u diváků nejvíc zapsala působením v seriálu Beverly Hills 90210, který v 90. letech minulého století vysílala televize Fox. Skončila v něm ale už po čtyřech sériích, neboť měla spory se členy štábu i hereckými kolegy. Později účinkovala v sáze Čarodějky, kterou však kvůli neshodám rovněž opustila předčasně. Byla třikrát vdaná, vždy se ale rozvedla.

V roce 2015 oznámila Shannen Doherty, že jí lékaři diagnostikovali rakovinu prsu a že podstupuje léčbu. Před několika lety jí doktoři odstranili nádor na mozku a herečka sdělila, že se jí zhoubná nemoc rozšířila také do kostí.

Přesto si nakonec ještě stihla zopakovat roli Brendy v novodobém pokračování BH90210 z roku 2019. Natáčení už se ale nedožil její seriálový partner Luke Perry. Představitel Dylana zesnul v roce 2019, bylo mu 52 let.

 

Právě se děje

Další zprávy