Eco, Zubov i Tolkien: 22 knižních tipů na léto

Boris Hokr Boris Hokr
Aktualizováno 27. 7. 2015 18:29
Léto je časem odpočinku, kdy jako čtenáři upřednostňujeme oddechovky, vracíme se k oblíbeným autorům nebo se necháváme knihami zcela pohltit. Boris Hokr vybral 22 tipů právě na takovéto tituly.

Vladimír Šlechta: Rok Havrana

Knihy na léto
Knihy na léto | Foto: Argo

Začátek čtyřicátých let jedenadvacátého století. Zatímco západní Evropa prosperuje, Česká republika je zpustošená etnickou válkou. Kusy českého území jsou pronajaty obskurním soukromým společnostem, zbytek ovládají bandy kořistníků. 

"Vladimír Šlechta letos vydává jak o život. Rok Havrana přitom nespadá do žádného z jeho populárních cyklů. Jedná se o postapokalyptický příběh, v jehož světě se naplnily ty nejhorší obavy spojované s imigranty a hospodářskou krizí. A jakkoliv jsou tyto obavy v knize dotažené do absurdních rozměrů, svět, který díky nim vznikl, je jeden z nejzábavnějších, na jaké můžete v knihkupectvích narazit – Český Krumlov jako srdce divočiny chráněné lidmi změněnými v rysy, jižní Morava fungující jako skanzen tolkienovské Středozemě pro bohaté Němce nebo Temelín coby sídlo náboženské sekty věřící v blahodárný vliv atomu na embrya nemají chybu."

 

Právě se děje

Další zprávy