Eco, Zubov i Tolkien: 22 knižních tipů na léto

Boris Hokr Boris Hokr
Aktualizováno 27. 7. 2015 18:29
Léto je časem odpočinku, kdy jako čtenáři upřednostňujeme oddechovky, vracíme se k oblíbeným autorům nebo se necháváme knihami zcela pohltit. Boris Hokr vybral 22 tipů právě na takovéto tituly.

Patrick Rothfuss: Hudba ticha

Knihy na léto
Knihy na léto | Foto: Argo

Hluboko pod Univerzitou existuje temné místo, o němž ví jen málokdo. Jde o zborcené bludiště dávných chodeb, průchodů a dávno opuštěných místností. V rozlehlé spleti tunelů zvané Podvěcí se skrývá křehká dívka, schoulená v samotném srdci tohoto zapomenutého místa.

"Patrick Rothfuss je typem autora, který je ochoten pilovat svůj román řadu let bez ohledu na to, jak jej vydavatel i fanoušci uhánějí. A Hudba ticha je slovo od slova vypiplaný projekt i na jeho poměry. Atmosférické obrázky ze života dívky, která nalezla před krutostí světa úkryt ve vlastním šílenství a samotě, jsou dojemné, tragické i plné křehké krásy. Není to klasická fantasy, spíše něco, co by napsal Tolkien, kdyby dostal chuť na vlastní Vyhoďme ho z kola ven. Letos u nás nic lepšího ve fantasy nevyjde, a i když se nejedná o jednoduché čtení, tak i v létě bude jistě aspoň jeden den, kdy budete potřebovat být zcela sami a přesvědčit se, že každá věc a čin mají někde své správné místo..."

 

Právě se děje

Další zprávy