Co poslouchá půl miliardy lidí. V žebříčku Spotify jsou Harry Styles i český Calin

Kultura Kultura
1. 12. 2022 18:00
Introspektivní a zasněné As It Was od britského zpěváka Harryho Stylese se stalo celosvětově nejstreamovanější písní roku na Spotify. Provozovatelé služby, kterou používá 456 milionů lidí, to oznámili ve čtvrtek. As It Was zde zaznamenalo téměř 1,6 miliardy přehrání, spočítala britská BBC. V Česku se nejvíc dařilo brněnskému zpěvákovi Calinovi a kladenskému raperovi Viktoru Sheenovi.
Skladba Enemy od Imagine Dragons a Jida. | Video: Interscope Records

8. Imagine Dragons a Jid: Enemy

Už druhý rok slaví americká popová kapela Imagine Dragons úspěch s hitem Enemy, který natočila s americkým raperem Jidem. Objevil se v soundtracku animovaného seriálu Arcane: League of Legends, který vloni vydal Netflix, a skupina ho zařadila také na své loňské album.

"Enemy vypráví o snaze vyřešit svůj vnitřní konflikt ve světě, kde člověk nemůže věřit ani sám sobě," říká zpěvák Dan Reynolds. V textu písně zmiňuje situaci, kdy mu lidé pochlebují, avšak sotva zaškobrtá, hned se proti němu obrátí. Jedním z témat songu je rozdělená a nenávistná společnost. Jid ve své části rapuje o tom, jak je důležité nepustit si nenávist k tělu.

Videoklip doprovází záběry ze seriálu Arcane. Ten vznikl na motivy online hry spočívající v arénových soubojích. "Překvapivě se však jedná o jedno z nejstylovějších fantasy poslední doby a úchvatnou animovanou podívanou, která předčí většinu konkurence," napsalo o seriálu Aktuálně.cz.

Imagine Dragons hit Enemy zahráli také na obou letošních koncertech na pražském Letišti Letňany, kam dohromady přišlo přes 100 tisíc lidí. "Jsou hudební obdobou hollywoodských velkorozpočtových filmů, nad nimiž kritici často mávnou rukou, zatímco diváci se nadšeně ládují popcornem," uvedlo o kapele Aktuálně.cz.

 

Právě se děje

Další zprávy