40 nejočekávanějších koncertů roku 2024: Springsteen, Rammstein, jazz i český rap

Kultura Kultura
Aktualizováno 7. 1. 2024 13:49
Česko čeká rok velkých i menších koncertů. Nejvíc lidí zřejmě dorazí na Rammstein, Eda Sheerana, Bruce Springsteena či Depeche Mode, pražskou O2 arenu zkusí zaplnit Helena Vondráčková, Viktor Sheen nebo Monika Bagárová, zatímco třeba Bert & Friends pokřtí album ve Foru Karlín. Ze stovek oznámených vystoupení vybíráme 40 pro rok 2024.
Hudebník Béla Fleck.
Hudebník Béla Fleck. | Foto: Alan Messer

Béla Fleck

15. února, Sono Centrum, Brno

Důležitý americký hráč na banjo Béla Fleck, který získal 15 cen Grammy a ovlivnil několik generací hudebníků, propojuje bluegrass s jazzem i dalšími žánry.

Zatímco v Praze už svou virtuozní hru plnou improvizace demonstroval naživo s kapelou Flecktones nebo s pianistou Chickem Coreou, brněnská premiéra ho čeká až letos. Na pozvání Jazzfestu zahraje 15. února v Sono Centru. Pro velký zájem pořadatelé přidali druhý odpolední koncert.

Hned následující den, tedy 16. února, pak Fleck absolvuje dvojici koncertů v sále Dlabačov pražského hotelu Pyramida. Tuto akci už pořádá firma Čapek Bluegrass & Jazz Instruments vyrábějící banja a mandolíny.

Béla Fleck v Česku představí dvojalbum My Bluegrass Heart z roku 2021, na němž propojuje tradici s energií mladší generace. V Brně i Praze jej doprovodí houslista Michael Cleveland, kytaristka a mandolinistka Sierra Hull, kytaristé Justin Moses a Bryan Sutton plus kontrabasista Mark Schatz. Všichni kromě Mosese na desce účinkují.

 

Právě se děje

Další zprávy