40 nejočekávanějších koncertů roku 2024: Springsteen, Rammstein, jazz i český rap

Kultura Kultura
Aktualizováno 7. 1. 2024 13:49
Česko čeká rok velkých i menších koncertů. Nejvíc lidí zřejmě dorazí na Rammstein, Eda Sheerana, Bruce Springsteena či Depeche Mode, pražskou O2 arenu zkusí zaplnit Helena Vondráčková, Viktor Sheen nebo Monika Bagárová, zatímco třeba Bert & Friends pokřtí album ve Foru Karlín. Ze stovek oznámených vystoupení vybíráme 40 pro rok 2024.
Zpěvačka a kytaristka Rachel Goswell ze Slowdive.
Zpěvačka a kytaristka Rachel Goswell ze Slowdive. | Foto: Profimedia.cz

Slowdive

28. ledna, Divadlo Archa, Praha

Snově zastřené vokály, kytary využívající spoustu efektů a místy ambientní nálada charakterizují hudbu britské kapely Slowdive, která v 90. letech minulého století patřila ke krátce populárnímu žánru zvanému shoegaze. Ten dále tvořily sestavy jako My Bloody Valentine nebo Ride.

Slowdive v říjnu 1993 ještě vystoupili v pražském klubu Bunkr, jejich tišší a pomalejší tvorbu však záhy vytlačil dravější a hlučnější žánr britpop. Roku 1995 se formace odmlčela a comeback oznámila teprve v roce 2014. Dva roky nato zahrála na festivalu Colours of Ostrava. Nyní opět přijede do Prahy. Představí loňskou desku Everything is Alive, na které víc než dřív pracuje s elektronikou.

 

Právě se děje

Další zprávy