40 nejočekávanějších koncertů roku 2024: Springsteen, Rammstein, jazz i český rap

Kultura Kultura
Aktualizováno 7. 1. 2024 13:49
Česko čeká rok velkých i menších koncertů. Nejvíc lidí zřejmě dorazí na Rammstein, Eda Sheerana, Bruce Springsteena či Depeche Mode, pražskou O2 arenu zkusí zaplnit Helena Vondráčková, Viktor Sheen nebo Monika Bagárová, zatímco třeba Bert & Friends pokřtí album ve Foru Karlín. Ze stovek oznámených vystoupení vybíráme 40 pro rok 2024.
Dara Rolins DVTV 2
Hudba mi dělá radost, ale není vším, co generuje peníze, řekla Dara Rolins předloni v DVtv. | Video: Martin Veselovský

Dara Rolins

26. a 27. ledna, O2 arena, Praha

Také dvakrát koncem ledna v pražské O2 areně zazpívá další slovenská hvězda Dara Rolins. Proslula roku 1984 duetem Zvonky šťastia s Karlem Gottem a stihla ještě patřit do hudební stáje Ladislava Štaidla. Po revoluci zaujala vedle Dana Bárty ve funky kapele Sexy Dancers, dál se věnovala zejména taneční hudbě. Byla také porotkyní Česko-Slovenské Superstar.

Zpěvačka měla v roce 2010 dopravní nehodu, za usmrcení z nedbalosti jí soud vyměřil dvouletou podmínku, kterou jí justice později prominula na základě amnestie prezidenta Václava Klause. "Nehoda mě udělala zranitelnější a bylo těžké vrátit se na jeviště. Dlouho jsem měla pocit, že už se nikdy nesmím usmát a být šťastná," řekla předloni pro DVtv.

Na nadcházející koncerty v O2 areně prodává Dara Rolins mimo jiné několik luxusních vstupenek v ceně 19 990 korun za jeden kus. Zahrnují osobní setkání nebo přednostní místa před pódiem.

 

Právě se děje

Další zprávy