Na cenách Anděl posmrtně uspěl Žbirka, Svěráka uvedl do síně slávy prezident Pavel

Kultura Kultura
15. 4. 2023 23:12
Za posmrtně vydané album Posledné veci, které v mnoha ohledech vybočuje z jeho tvorby a dokončit ho za něj musel syn, získal čtyři ceny Anděl zpěvák a skladatel Miro Žbirka. Zemřel předloni ve věku 69 let. Tuto sobotu se okolo jeho památky točilo předávání nejznámějších hudebních cen na pražském Výstavišti. K vrcholům večera patřilo, když do síně slávy prezident Petr Pavel uvedl Zdeňka Svěráka.
Videoklip ke skladbě Live, Laugh, Cry od zpěvačky Lenny. | Video: Universal Music

Lenny

Cenu Anděl pro nejlepší sólovou interpretku si odnáší devětadvacetiletá zpěvačka a skladatelka Lenny. Vloni vydala své třetí album Heartbreak Culture, z něhož pochází mimo jiné hit Live, Laugh, Cry.

"Krásný dobrý večer, moc děkuji za toto krásné ocenění. Lépe zpívám, než mluvím, takže to bude rychlovka," řekla Lenny a poděkovala rodině. "Děkuji ale i své rodině na cestách, tedy kapele, a všem, kteří pomáhali nebo spolutvořili album s tímhle oceněním spojené. Vážím si vaší podpory. Tohle album bylo dělané s láskou a strašně jsem si to užila," doplnila Lenny, která v závěru ceremoniálu také zazpívala.

 

Právě se děje

Další zprávy