Kam v červenci za hudbou? Festivaly uvedou klasiku i rock, přijedou Sheeran či Sting

Kultura ČTK Kultura, ČTK
27. 6. 2019 11:24
Červenec skýtá jeden z nejbohatších hudebních programů za mnoho let. Kromě festivalů jako Colours of Ostrava, Rock for People nebo Sázavafest se uskuteční samostatné koncerty Eda Sheerana či Stinga, recitál operní hvězdy Ramóna Vargase, vystoupení interpretů staré hudby a reggae, raperů nebo dýdžejů. Vybíráme 26 hudebních tipů.
Skladbu Milován letos Elis Mraz napsala pro nadaci Krása pomoci, která pomáhá seniorům. | Video: Agentura Nemoros

Hrady CZ

12. července až 31. srpna, Točník, Kunětická hora, Švihov, Rožmberk nad Vltavou, Bezděz, Veveří, Hradec nad Moravicí, Bouzov

Od roku 2005 se vždy na několika místech poblíž významných historických památek, nejčastěji hradů a zámků, konají koncerty popové a rockové hudby pod hlavičkou festivalů České hrady CZ a Moravské hrady CZ.

Letošními headlinerkami budou zpěvačky Aneta Langerová a Anna K., dále vystoupí Lucie Bílá s Arakainem, pražská metalová kapela Dymytry nebo teprve čtyřiadvacetiletá česká zpěvačka a skladatelka vystupující pod pseudonymem Elis Mraz. Ta se dostala do semifinále soutěže Hlas Česko Slovenska a byla vítězkou ankety Český slavík Mattoni 2014 v kategorii Objev roku.

 

Právě se děje

Další zprávy