Kam v červenci za hudbou? Festivaly uvedou klasiku i rock, přijedou Sheeran či Sting

Kultura ČTK Kultura, ČTK
27. 6. 2019 11:24
Červenec skýtá jeden z nejbohatších hudebních programů za mnoho let. Kromě festivalů jako Colours of Ostrava, Rock for People nebo Sázavafest se uskuteční samostatné koncerty Eda Sheerana či Stinga, recitál operní hvězdy Ramóna Vargase, vystoupení interpretů staré hudby a reggae, raperů nebo dýdžejů. Vybíráme 26 hudebních tipů.
Drážďanský žesťový soubor Musica Instrumenta.
Drážďanský žesťový soubor Musica Instrumenta. | Foto: Letní slavnosti staré hudby

Letní slavnosti staré hudby

11. července až 6. srpna, Praha

Jubilejních 20 let existence letos oslaví festival Letní slavnosti staré hudby, který chystá osm koncertů. Program zahájí večer nazvaný Jubilate Deo v pražském kostele svatého Šimona a Judy. Drážďanský žesťový soubor Musica Instrumenta a pražský vokální ansámbl Cappella Mariana se spojí, aby představily oslavná díla benátských a saských chrámů 16. a 17. století.

Festival dále nabídne kompozice pro nástroj viola da gamba a loutnu v podání virtuosů Vittoria Ghielmiho a Luky Pianky, mariánské nešpory mistrů renesanční polyfonie v provedení belgického vokálního kvinteta Utopia nebo španělský temperament hudby čtyř staletí v interpretaci mezzosopranistky Anny Reinholdové, kvarteta Exclamatio a argentinského kytaristy Quita Gata.

Závěrem oslav dvacátého výročí festivalu bude 6. srpna v Rudolfinu komponované hudebně-taneční představení nazvané Večer pro krále.

 

Právě se děje

Další zprávy