50 koncertních tipů na rok 2019: Metallica, Dylan, Rattle, jazz, klasika a další

Kultura Kultura
1. 1. 2019 16:31
Jak bude znít rok 2019? Na pódia se vrací sestava Dunaj i písničkář Karel Plíhal. Kapela Algiers či zpěváci Passenger a LP se pokusí zopakovat úspěch ze svých vystoupení na ostravských Colours. Francouzská šansoniérka Zaz zapěje španělsky. A s desítkami tisíc posluchačů se rozloučí Elton John, KISS nebo Slayer. Napříč žánry vybíráme 50 koncertů.
Stein a Dixon hudbu ke Stranger Things hráli také na předávání cen Americké skladatelské společnosti. | Video: American Society of Composers, Authors and Publishers

Stranger Things

2. února, Forum Karlín, Praha

Z uvádění filmové či seriálové hudby naživo se v uplynulých letech stala plnohodnotná součást zdejšího koncertního života. Mnoho velkých hollywoodských skladatelů už Češi zažili, nyní pořadatelé testují popularitu i těch méně známých.

Hosty festivalu Film Music Prague tak začátkem února budou hráči na syntezátory a skladatelé Kyle Dixon a Michael Stein, kteří naživo provedou soundtrack k seriálu Netflixu nazvanému Stranger Things. Ten balancuje mezi žánry sci-fi a hororem a silně čerpá z popkultury 80. let minulého století. Podobně jako třeba snímky Stevena Spielberga se zaměřuje na dětské vidění světa a dovede zprostředkovat úžas, jejž přináší setkání s jevy a bytostmi z jiného vesmíru.

Stranger Things budou v roce 2019 pokračovat třetí řadou čítající osm epizod.

 

Právě se děje

Další zprávy