50 koncertních tipů na rok 2019: Metallica, Dylan, Rattle, jazz, klasika a další

Kultura Kultura
1. 1. 2019 16:31
Jak bude znít rok 2019? Na pódia se vrací sestava Dunaj i písničkář Karel Plíhal. Kapela Algiers či zpěváci Passenger a LP se pokusí zopakovat úspěch ze svých vystoupení na ostravských Colours. Francouzská šansoniérka Zaz zapěje španělsky. A s desítkami tisíc posluchačů se rozloučí Elton John, KISS nebo Slayer. Napříč žánry vybíráme 50 koncertů.
Slash při koncertu s Mylesem Kennedym.
Záznam skladby Anastasia pochází z šest let starého koncertu v Austrálii. | Video: Moshcam

Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators

9. února, O2 arena, Praha

Třiapadesátiletý Angličan Slash, považován za patrně nejlepšího rockového kytaristu mezi dnešními padesátníky, americký zpěvák Myles Kennedy a doprovodná skupina The Conspirators v české metropoli naživo představí loňské album Living the Dream.

"Člověk cítí, s jakou ho dělali chutí. Vrací se s nimi do doby, kdy bylo potřeba hrát rock pořádně nahlas, aby posluchač až fyzicky zakusil jak nejjemnější finesy skladeb, tak jejich plnou sílu," napsal o desce hudební kritik Josef Vlček na Aktuálně.cz. "Chce to pustit si skladby jako Driving Rain, jak se kdysi říkávalo, "na volume doprava", abychom pochopili, v čem je síla dnes až příliš často zapomínaného a elektronikou utápěného pravého rockového muzikantství," dodal.

 

Právě se děje

Další zprávy