50 koncertních tipů na rok 2019: Metallica, Dylan, Rattle, jazz, klasika a další

Kultura Kultura
1. 1. 2019 16:31
Jak bude znít rok 2019? Na pódia se vrací sestava Dunaj i písničkář Karel Plíhal. Kapela Algiers či zpěváci Passenger a LP se pokusí zopakovat úspěch ze svých vystoupení na ostravských Colours. Francouzská šansoniérka Zaz zapěje španělsky. A s desítkami tisíc posluchačů se rozloučí Elton John, KISS nebo Slayer. Napříč žánry vybíráme 50 koncertů.
Dokument zachycuje natáčení hudby k westernu Osm hrozných. | Video: Český národní symfonický orchestr

Ennio Morricone

25. ledna, O2 arena, Praha

Čerstvě devadesátiletý italský skladatel filmové hudby se už pošesté vrátí do Prahy, kde opět vyprodá největší zastřešenou sportovní halu, tedy O2 arenu. Znovu ho doprovodí Český národní symfonický orchestr, s nímž Morricone v poslední dekádě spolupracuje takřka nepřetržitě.

Už spolu natočili hudbu k westernu Osm hrozných režiséra Quentina Tarantina, za kterou obdrželi filmového Oscara pro nejlepší soundtrack, či nedávné "best of" z Morriconeho tvorby pro prestižní značku Decca Records.

V devadesáti letech Morricone nadále skládá - předloni vytvořil hudbu ke snímku La Corrispondenza režiséra Giuseppeho Tornatoreho s Jeremym Ironsem a Olgou Kurylenkovou v hlavních rolích, naposledy složil soundtrack pro dobový snímek Joshuy Sinclaira nazvaný A Rose in Winter. Ten pojednává o německé židovské bojovnici za práva žen Edith Steinové, která zemřela při holokaustu.

 

Právě se děje

Další zprávy